×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Adriaan van Dis had wel rapper willen zijn

28.09.2017 -

Als schrijver Adriaan van Dis in deze tijd jong was geweest, had hij wel rapper willen zijn: ‘Ik vind die wereld leuk’, zei de schrijver in een interview met De Wereld Draait Door.


Bij dit interview werd teruggeblikt op een fragment van de schrijver uit Pauw en Witteman uit 2006 waarin hij samen met Ali B een rap liet horen.

‘Vroeger kon ik heel goed snel rijmen. Ik kan zonder problemen woorden aan elkaar plakken. Zelfs in andere talen. Er is kennelijk een verkeerde draadverbinding in mijn hoofd,’ zegt hij daarover. ‘Rappers hebben natuurlijk een vast ritme: de beat. Mijn ritme is meer het ritme van een rusteloze 19e-eeuwse en Vondelachtige taal’.

De populaire rapper Boef noemt Van Dis ‘sympathiek’. ‘Wat ik bijzonder vind van een jongen als Boef is dat hij een voorbeeld is voor heel veel jonge mensen. En die hebben voorbeelden nodig. En deze Boef bewandelt nu het rechte pad'. 

 

Foto: © Reni van Maren

Reacties