×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ring naar Lubach, Robinson of Beste zangers

28.09.2017 -

De beste zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach zijn de drie programma's die dit jaar kans maken op de Gouden Televizier-Ring.


De programma's kregen de afgelopen periode de meeste stemmen van het Nederlandse publiek, meldt Televizier. Op 12 oktober wordt bekend wie van de genomineerden de prestigieuze ring om zijn vinger krijgt geschoven en de opvolger wordt van Floortje naar het einde van de wereld.

Expeditie Robinson (RTL 5) is het enige programma dat al eerder tot de laatste drie genomineerden doordrong. In 2015 zagen de makers van de survivalshow Wie is de mol? er echter met de winst vandoor gaan.

De beste zangers, waarin bekende artiesten elkaars nummers coveren, bestaat al sinds 2009. Het programma van AVROTROS behoort voor het eerst tot de selectie net als Zondag met Lubach van de VPRO. Presentator Arjen Lubach kan tijdens het gala tweemaal in de prijzen vallen. Hij is ook genomineerd is voor een Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. Zondag met Lubach won vorig jaar de Zilveren Nipkowschijf.

Volgens Televizier is het opvallend dat de drie genomineerden een sterke fanbase hebben. 'Als moderne tv-maker is het zaak echt connectie te maken met het publiek. Op de eerste plaats op tv, daarnaast op alle digitale platformen die tegenwoordig voorhanden zijn', zegt hoofdredacteur Jeroen de Goeij. 'Het medialandschap is voorgoed veranderd. De drie finalisten laten ieder op hun eigen manier zien dat je daarin zeer succesvol kunt zijn'.

De uitreiking vindt net als vorig jaar plaats in AFAS Live in Amsterdam. De presentatie van de awardshow is opnieuw in handen van Jan Smit en Art Rooijakkers. Behalve de Televizier-Ring worden ook prijzen uitgedeeld voor beste presentator, presentatrice, acteur en actrice. Het beste kinderprogramma wordt onderscheiden met de Gouden Stuiver.

Foto: © Reni van Maren

Reacties