×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zimra Geurts voelt zich langzaam weer de oude

27.09.2017 -

Zimra Geurts verdween 5 maanden geleden uit de spotlights omdat het voormalig playboy-model kampte met een burn-out. Nu voelt ze zich eindelijk weer wat beter, zo laat ze weten in een openhartig Facebookbericht.


‘Dus ik had de duur van een burn-out behoorlijk onderschat maar heb het gewoon volledig geaccepteerd. Ik leef nu alweer bijna 5 maanden een redelijk bejaard leventje en wacht geduldig af tot ik weer helemaal goed ben. Met elk stapje vooruitgang ben ik blij,’ begint ze het bericht.

En die vooruitgang is er ook. Beetje bij beetje zegt het ex-model weer de oude te worden: 'Een burn-out is, in mijn beleving, vooral lichamelijk instorten en je hersenen storten daar ook gigantisch in mee. Het voelt een beetje alsof je qua leeftijd ineens een sprong naar de 80 maakt. Maar qua gevoel zit ik nu inmiddels zo rond de 60!'

Erover praten wil ze maar wat graag: 'Daarbij wil ik het volgende ook graag delen, want mentaal gaat het namelijk beter dan ooit. Wat er met je lijf en hersenen gebeurt is even kut maar ik ben de burn-out echt meer dan dankbaar. Ook dit is een topic waar mensen nog lastig openlijk over praten, vooral omdat het wordt gezien als 'zweverig'. Mensen maken die associatie en daardoor (vooral in de westerse wereld) wordt over dit onderwerp praten opgevat als niet cool'.

'Mijn burn-out heeft mij dichterbij mezelf, mijn eigen essentie en dat van het leven gebracht dan ik ooit had durven dromen. Ik moet alleen nog even geduldig wachten tot ik van 60 weer naar 26 ga qua lijf en hersenen,' besluit ze haar betoog.

Foto: © Reni van Maren

Reacties