×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Maarten Heijmans begint bij Toneelgroep Amsterdam

25.09.2017 -

Maarten Heijmans gaat aan de slag bij Toneelgroep Amsterdam. De acteur, die een Gouden Kalf en een Emmy Award won voor zijn vertolking van Ramses Shaffy in de dramaserie Ramses, is een van de vier nieuwe gezichten bij het toneelgezelschap.


'Bruce Lee zei: ‘a good kick is like a finger pointing to the moon. But don’t look at the finger or you’ll miss all the heavenly glory’. Tijdens mijn toneelschooltijd was TA als de maan; iets moois om naar te wijzen', zegt Maarten. 'Iets wat niet per se bereikt hoeft te worden, iets wat puur ter inspiratie dient. Er ooit te spelen was een krankzinnig idee; onbereikbaar zoals de maan dat ook is'.

De acteur voelt zich dan ook 'zeer vereerd onderdeel van dit gezelschap uit te mogen maken en mijn eerste stap op de maan te zetten'. Naast Heijmans voegen ook Majd Mardo en Achraf Koutet zich volgend seizoen bij Toneelgroep Amsterdam. Vanaf augustus 2019 maakt ook Ilke Paddenburg deel uit van het gezelschap.

'Met de komst van Maarten, Achraf, Majd en Ilke zetten we de verdere ontwikkeling van ons ensemble voort', aldus directeur Ivo van Hove. 'Ik ben fier dat deze jonge, onderling totaal verschillende theaterpersoonlijkheden zich bij het gezelschap willen voegen. Met deze vier is het ensemble weer op volle kracht en zijn alle leeftijden voldoende en kwalitatief bezet'.

Foto: © Reni van Maren

Reacties