×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Simone Kleinsma op vleugels bij première

24.09.2017 -

Het publiek gaf hoofdrolspeelster Simone Kleinsma vleugels tijdens de première van de nieuwe Nederlandse musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Dit vertelde Simone na afloop van de voorstelling in het DeLaMar Theater in Amsterdam.


‘’Het ging heel goed. Mensen omarmden ons op de een of de andere manier’’, zei Simone. “Toen we opkwamen werden we warm ontvangen en zijn we op vleugels gegaan. Wat wil je nog meer? Uiteraard valt er dan een spanning van je af. Tot aan de première was het heel erg spannend, nu begint het spelen en het werken.”

Marjolijn Touw speelt de moeder van Annie M.G. Schmidt in de voorstelling en ook zij is blij dat de première vlekkeloos verliep. ‘’Het was een hele aandachtige zaal. Het is een aandachtige voorstelling ook. Er was een goede match. Het was spannend, zoals altijd. We hebben de voorstelling nog niet zo heel lang gespeeld , maar het ging gelukkig allemaal goed.”

Marjolijn Touw omschrijft de moederfiguur in haar personage als daadkrachtig en sterk. ‘’Ze steunt haar dochter aan alle kanten. “Het repertoire van Annie M.G. Schmidt noemt de musicalactrice tijdloos. “Dansen op de vulkaan zit in de voorstelling. Dat kan je zo op deze tijd plakken. Het is bijna beangstigend dat ze haar tijd ver vooruit was.”

William Spaaij speelt de rol van zoon Flip van Duyn, de zoon van Annie M.G. Schmidt. William kreeg na afloop van de galavoorstelling een intense zoen van zijn vriendin Daisy. ‘’Het was een bijzonder traject, het is een bijzondere productie. Het is heel bijzonder om met Simone Kleinsma te spelen . Alles viel samen vandaag’’, zegt Spaaij. ‘’Volgens mij konden we geen betere première verwachten.”

‘’De sfeer achter de schermen was goed. Dat maakte me een beetje achterdochtig, ik dacht dat er ergens een addertje onder het gras zat. We hadden het de hele week al zo naar ons zin tijdens de try-outs.”

William voelde de vrijheid een theatraal karakter te maken van Flip. ‘’In de voorstelling tap ik een heel foxtrotnummer, dat doet de echte Flip niet. Dat kan in deze fantasie wel en dat maakt het zo leuk om deze rol te spelen. We hebben tijdens de voorbereiding lang samen gezeten en over zijn moeder gepraat. Hij heeft de voorstelling nu een paar keer gezien en elke keer zegt hij ‘Ik vind het zo prachtig’. Los van Annie M.G. Schmidt proberen we een universeel moeder-zoonverhaal te vertellen, waarbij het publiek ook gaat nadenken over de eigen relatie met hun kinderen of ouders. Dat maakt het een uniek stuk.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties