×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cees Bergman (65) overleden

21.09.2017 -

Zanger Cees Bergman is na een kort ziektebed overleden. De 65-jarige Leimuidenaar speelde in de band Catapult en scoorde hits met Rubberen Robbie en Ome Henk. Ook heeft hij tientallen nummers voor André Hazes geschreven, waaronder de hit 'Een Beetje Verliefd'.


Bergman verwierf grote bekendheid met de band Rubberen Robbie, die ontstond uit de gestopte band Catapult. Rubberen Robbie bestond uit Aart Mol, Geertjan Hessing, Erwin van Prehn, Cees Bergman en Elmer Veerhoff.

Met Cat Music, het entertainment- en productiebedrijf dat is voortgekomen uit popgroep Catatpult (1973-1979), schreven Bergman en zijn oud- bandleden sinds 1979 hits voor andere artiesten. Zo stonden onder anderen Patricia Paay en André Hazes op de stoep. 

Één van zijn grootste hits was het nummer 'Let your hair hang down':

 

Foto: © AD

Reacties