×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dick Maas woedend op Youtube

21.09.2017 -

Regisseur en componist Dick Maas is woedend op Youtube. Zijn account is definitief geblokkeerd op de website. Dat laat hij via social media weten.


Maas kreeg gisteravond de schrik van zijn leven toen hij een bericht van Youtube kreeg dat zijn account op non-actief was gezet.  'Nadat ik gisteravond bezwaar had ingediend heeft Youtube bliksemsnel deze case geëvalueerd en vanmorgen vroeg – de stagiaires werken razendsnel, dat wordt promotie! – besloten dat de blokkade definitief was,' raast hij op zijn Facebookpagina.

'Dus geen Behind-the-Scenes, aankondigingen van projecten of andere leuke dingen meer. Zaken waarvan ik, als producent, schrijver, regisseur, componist (Youtube, die Floddermuziek heb ik echt zelf gemaakt hoor!), de volledige rechten bezit,' gaat de regisseur door.

Waarom het account van Maas geblokkeerd is, weigert Youtube te zeggen. Ze verwijzen 'alleen naar de community richtlijnen'. Ook weigeren ze te zeggen welke partij rechten claimt die niet van Dick Maas zelf zouden zijn. Iets wat de regisseur omschrijft als 'onfatsoenlijk en respectloos'. 

'Youtube schendt zelf al jarenlang MIJN (muziek)rechten door mijn films en series op hun kanaal beschikbaar te stellen en advertentie-inkomsten te genereren. Daar heb ik nooit toestemming voor gegeven. Het is vrijwel ondoenlijk om tegen elke schending bezwaar te maken, maar misschien moet ik daar toch eens een advocaat aan zetten,' besluit hij zijn verhaal.

 

Foto: © Reni van Maren

Reacties