×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sanne Vogel krijgt Duif voor de Vrede

21.09.2017 -

Actrice Sanne Vogel krijgt van vredesorganisatie PAX dit jaar een Duif voor de Vrede. De nieuwe prijs wordt uitgereikt aan Nederlanders die bijzondere initiatieven hebben ontwikkeld om de vrede in de wereld te bevorderen.


De actrice krijgt de onderscheiding als blijk van waardering voor de hulp die zij sinds 2015 geboden heeft aan vluchtelingen Muayad en Amir uit Syrië. Andere Nederlanders die de Duif voor de Vrede dit jaar krijgen, zijn Ted Brandsen (directeur van Het Nationale Ballet), journalist Yaël Vinckx en graffitikunstenaar Laser 314.

Het doel van de prijs is het publiek te laten zien dat vrede iets is waar we allemaal aan kunnen werken. Angst, geweld en polarisatie domineren het nieuws, terwijl de vele mensen die zich inzetten voor vrede, verbinding en wederzijds begrip vaak onopgemerkt blijven, zo meldt PAX.

De uitreiking is donderdag op de 'Internationale Dag van de Vrede' in het Mediacafé in Amsterdam. Sanne Vogel is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de voorstelling 'Nieuwe Familie'. Deze voorstelling maakt ze samen met dezelfde Muayad en Amir die ze zo’n twee jaar geleden ontmoette, op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Terwijl zij maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij de actrice. In die periode hebben ze veel geleerd over elkaars cultuur en gewoontes.

 
Sanne Vogel en de vluchteling die zij in huis nam

Nieuwe Familie is vanaf 5 oktober in de Nederlandse theaters te zien.

Foto: © Reni van Maren

Reacties