×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henk Westbroek werd geadopteerd door zijn tante

20.09.2017 -

Henk Westbroek blijkt niet te zijn opgevoed door zijn eigen moeder, maar door haar zus. Zij adopteerde de nu 65-jarige zanger toen hij nog een baby was.


'Mijn biologische moeder, Nel van Leur, hield in haar jonge jaren nogal van mannen tussen de lakens en zo ben ik verwekt. Ze was dus ongehuwd moeder. In een streng katholiek gezin kon dat in de jaren 50 natuurlijk absoluut niet', vertelt Henk Westbroek in een interview met Nieuwe Revu. De zanger werd daarom geadopteerd. Dat gebeurde door de zus van zijn moeder, tante Riet.

Later wilde Henk zelf ook kinderen adopteren met zijn vrouw. 'Maar dat is niet gelukt. Achteraf maar goed ook, want daarmee werden we gestimuleerd tot het maken van een eigen kindje.' En dat lukte. Henk's dochter Chris is inmiddels 28 jaar oud.

 Henk Westbroek

Foto: © Reni van Maren

Reacties