×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima in de spotlight met Obama en Rania

20.09.2017 -

We mogen maar wat trots zijn op onze koningin. Máxima is woensdagmorgen (lokale tijd) één van de sterattracties en sprekers bij de zogenoemde Goalkeepers-bijeenkomst in het Lincoln Center in New York. De koningin wordt in één adem genoemd met de Amerikaanse oud-president Barack Obama, de Canadese premier Justin Trudeau, koningin Rania van Jordanië en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.


Het evenement wordt georganiseerd door de stichting van Bill en Melinda Gates en is bedoeld om een nieuwe generatie leiders aan te sporen om zich met overgave in te zetten in de strijd tegen armoede en ziekten.

De bijeenkomst, waarbij ook minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en prinses Mabel aanwezig zijn, is voor Máxima de eerste in een lange reeks woensdag. Aan het einde van de dag heeft ze een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Antonio Gutteres.

Onze koninging kwam gister nog maar nét op tijd voor het openingsdiner. Door een vertraging met haar vlucht ging Máxima rechtstreeks van het vliegveld naar Broadway, waar de bel voor de eerste gang van het prijswinnaarsdiner net had geklonken toen ze arriveerde.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties