André Hazes keert terug naar Lesbos

André Hazes keert voor vier dagen terug naar het Griekse eiland Lesbos om daar gestrande vluchtelingen te helpen. Dit doet hij samen met zijn vriendin Monique Westenberg.

Het stel schakelde Ajax en PEC Zwolle in als sponsoren om op Lesbos een voetbaltoernooi voor de kinderen daar te organiseren. Ook André's manager en neef Djarno is bij het project betrokken. 'Ik ga terug met mijn eigen team. We hebben als doel de kinderen daar een paar super dagen te bezorgen,' zegt de zanger erover. 

 

 

Gaan we weer 4 daagjes Lesbos voor @movementonthegroundofficial #ikhaalallesuithetleven #helpingothers

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

De zanger was eerder dit jaar op Lesbos samen met presentator Johnny de Mol, die zich met zijn goededoelenstichting 'Movement on the Ground' inzet voor hulp in Griekenland. 'Voordat ik begon aan dit avontuur had ik best een uitgesproken mening als het gaat over het onderwerp vluchtelingen', liet Dré weten. 'Op een gegeven moment sprak ik met Johnny over wat er gebeurt met deze mensen. Hoe er met hen wordt omgegaan. Wat zij meemaken en moeten doorstaan. Het leek Johnny een goed idee mij dat met eigen ogen te laten zien. Mensen, dat heb ik geweten. Ik heb urenlang met migraine gelopen door wat het allemaal met mij heeft gedaan'.

Op Lesbos wachten duizenden migranten al maanden op een beslissing over hun asielaanvraag. In juni bezweken ook nog eens tientallen gebouwen na een aardbeving.