×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

TUSSENSTAND: 8,9 miljoen Giro 5125

15.09.2017 -

Nederlanders hebben tot nog toe 8,9 miljoen euro gedoneerd voor noodhulp aan de slachtoffers van orkaan Irma. Die tussenstand werd tegen 20.30 uur op tv bekendgemaakt tijdens de actiedag Nederland helpt Sint-Maarten.


De vorige tussenstand, in de namiddag, was ruim 7,3 miljoen euro.

Vooral het idee dat er een ramp plaats heeft gevonden in het eigen koninkrijk, zorgt ervoor dat veel mensen geld doneren: 'Dat speelt natuurlijk een rol. Soms voelt het heel ver weg maar ze horen er zeker bij', zegt Klaas van Kruistum, een van de BN'ers in actiecentrum, over de inwoners van Sint-Maarten.

De presentator vindt het ook prachtig dat koning Willem-Alexander al heel snel op het eiland was om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. 'Hij liet direct zijn gezicht zien en gaf daarmee een heel duidelijk signaal af. Ik vind het mooi dat wij als Nederland met deze actie het eiland kunnen helpen'. 

Zowel publieke als commerciële radio- en tv-zenders besteden vrijdag volop aandacht aan de ramp en de inzameling. Voorafgaand aan de actiedag stond de teller op 5,2 miljoen euro. Het geld gaat naar giro 5125 van het Rode Kruis, dat het gebruikt om mensen op de getroffen eilanden van eerste levensbehoeften te voorzien. Veruit het zwaarst getroffen is Sint-Maarten. Op Saba en Sint-Eustatius is ook schade, maar aanzienlijk minder.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties