Expeditie Robinson voor Nicolette extra bijzonder

Voor Nicolette Kluijver was dit seizoen van Expeditie Robinson een speciale. Het was haar eerste klus nadat ze begin dit jaar kankervrij werd verklaard: 'Ik heb er gewoon gestaan. I did it. Dát gevoel,' vertelt de presentatrice in Veronica Magazine.

Nicolette had direct weer zin om te werken en besloot daarom om ook dit jaar weer het presentatieduo met Dennis Weening te vormen: 'Dan zit je met driehonderd mensen op een eiland en heeft iedereen een keer een grove grap over het ziekteproces gemaakt. Kunnen we ons daarna gewoon weer druk maken om de vraag of Kamp Noord of Kamp Zuid wint – heerlijk!'

Een terugslag naar de rotperiode heeft ze niet gehad. 'Nee, het gaat gewoon hartstikke goed, ik wil door,' aldus Nicolette. 'Het is ook een beetje hoe ik mijn hele leven al geweest ben: altijd happy, vooruit, alles uit het leven halen'.

Aan het einde van de rit, tijdens de finale, kreeg de presentatrice het echter een keer te kwaad. 'Twee keer in mijn leven heb ik op tv gehuild: de eerste keer was toen we filmden bij de rioolkinderen in Roemenië, de tweede keer bij deze finale van Expeditie Robinson. Ik schoot helemaal vol. Ik keek naar Dennis, die stond óók te janken. De winnaar/winnares was zó blij, de energie plófte er gewoon uit'.