×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

CPNB: 'Goed dat werk Bergsma discussie uitlokt'

11.09.2017 -

De CPNB, de koepelorganisatie die de scholentour Literatour organiseert, vindt het een mooi gegeven dat het verhaal Zonnefoto's van Stella Bergsma tot veel discussie leidt. De schrijfster kreeg een mail onder ogen van een docent die haar niet in de klas wilde hebben omdat zij een ‘vunzig, smerig’ verhaal over vrouwelijke seksualiteit zou hebben geschreven.


Het CPNB mengt zich niet in de discussie tussen de schrijfster en de school. Maar woordvoerder Job Jan Altena stelt wel dat: ‘het heel goed is dat haar werk discussie uitlokt. Gá daar als docent dan ook vooral over in discussie, met haar en met de leerlingen: wat vinden jullie ervan? Is het goed dat dit soort onderwerpen worden aangesneden?’

 

Interne mail op een middelbare school over mijn werk met mij nog in cc. :(

Een bericht gedeeld door Stella Bergsma (@stellabergsma) op

 

Met de Literatour wil de CPNB literatuur juist uit het stoffige hoekje halen. ‘Literatuur is spannend, prikkelend en appelleert aan de belevingswereld van jongeren. En daar horen ook onderwerpen als seksualiteit bij, die Stella Bergsma aansnijdt,’ vertelt de woordvoerder. Tijdens de Literatour bereiken 25 schrijvers in totaal ruim 10.000 middelbare scholieren in het klaslokaal. Hiermee is het evenement groter dan ooit tevoren, aldus de CPNB.

Stella Bergsma publiceerde onlangs de goed ontvangen debuutroman Pussy Album. Zij heeft plannen voor een literaire tour met Georgina Verbaan en Saskia Noort. Een proefvoorstelling op Lowlands werd zeer positief ontvangen.

Foto: © Instagram Stella Bergsma

Reacties