×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Record Dick Maas na zeven jaar verbroken

11.09.2017 -

Zeven jaar lang stond de Nederlandse horrorfilm ‘Sint’ van regisseur Dick Maas op nummer één met meeste bezoekersaantallen in het openingsweekend. Afgelopen weekend is dit record verbroken.


De verfilming van het boek IT van Stephen King trok in het eerste weekend 138.000 bezoekers. Daarmee is het volgens distributeur Warner Bros de beste opening voor een horrorfilm ooit in Nederland. De film van Dick Maas trok in het openingsweekend 88.000 bezoekers.

IT vertelt over een demonische clown die kinderen lokt in een Amerikaanse stadje. Het is de tweede verfilming van het bekende verhaal; in 1990 verscheen er al een miniserie naar het boek. Het is de bedoeling dat het tweede deel over een paar jaar in de bioscopen verschijnt.

In de VS brak IT het afgelopen weekend ook al een aantal records. Bekijk de trailer van deze angstaanjagende film hier:

Foto: © Reni van Maren

Reacties