Eigen tulp voor Gijs Naber

Gijs Naber heeft op het Filmfestival van Toronto een eigen tulp gekregen. De acteur, bij het grote publiek bekend als Storm uit de hitserie Penoza, introduceerde de bloem vanwege de wereldpremière van zijn nieuwe film Tulipani.

In de tragikomedie van regisseur Mike van Diem speelt Gijs een Hollandse tulpenboer die na de Watersnoodramp naar Italië emigreert. De nieuwe tulpensoort, die de naam 'tulipani' heeft gekregen, werd gepresenteerd voorafgaand aan de rodeloper-première van de film op het festival van Toronto. Langs de rode loper staan bijna vijfduizend exemplaren van de nieuwe tulpensoort.

De ontwikkeling van de nieuwe soort vond plaats in samenwerking met Tulip Promotion Netherlands. De tragikomedie draait op het prestigieuze festival in het programma Contemporary World Cinema en maakt daarom kans op de People's Choice Award, een van de belangrijkste prijzen van het festival.

Tulipani opent op 20 september ook het Nederlands Film Festival in Utrecht. De film is vanaf 21 september in heel Nederland te zien. Tulipani is vanaf 21 september in heel Nederland te zien.