×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paul van Vliet zegt de bühne vaarwel

02.09.2017 -

Cabaretier Paul van Vliet stopt met spelen. Hij voltooit dit najaar zijn reeks onemanshows in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarna zal de 81-jarige theatericoon alleen nog voor incidentele voorstellingen het podium op gaan, zo maakte de schouwburg zaterdag bekend.


In totaal zal Van Vliet zijn voorstelling Alleen op zondag nog zes maal spelen. De laatste keer is op zondag 10 december. De kaartverkoop voor deze laatste serie is zaterdag van start gegaan. De Haagse cabaretier was de afgelopen vijf jaar met Alleen op zondag 86 maal te zien, elke keer voor een uitverkochte zaal.

“Ik ben zeer trots op en blij met het grote succes van Alleen op zondag”, stelt Van Vliet. “Mijn voorstellingen zijn door een groot publiek van alle leeftijden dankbaar omarmd. Een prachtig staartje van mijn carrière waar ik met volle teugen van geniet.” De cabaretier blijft wel werkzaam als ambassadeur voor UNICEF.

Jaren vijftig

Van Vliet begon met cabaret toen hij in de jaren vijftig in Leiden rechten studeerde. Hij speelde daarna in diverse gezelschappen en richtte in de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag het kleine theater Pepijn op. Daarna speelde hij tientallen jaren onemanshows in binnen- en buitenland.

De cabaretier maakte zichzelf onsterfelijk met populaire typetjes als Majoor Kees, Baron Taets van Avezaethe en Haagse Benny. Veel liedjes van Van Vliet werden hits, zoals Meisjes van dertien, Veilig achterop bij vader op de fiets of Pappa is blijven hangen aan de sixties.

Ook vertolkte Van Vliet rollen in diverse toneelstukken en musicals, zoals My Fair Lady en Liefdesbrieven, een voorstelling met Anne-Wil Blankers die meerdere malen werd hernomen. De cabaratier ontving een groot aantal onderscheidingen en prijzen. Zo won hij een Gouden Harp, een Edison en Cultuurprijzen van Den Haag, Rotterdam en Vlaanderen. Ook is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © Reni van Maren

Reacties