×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Antoinette Hertsenberg maakt nieuw programma over zorg

01.09.2017 -

Presentatrice Antoinette Hertsenberg gaat in het nieuwe tv-programma Dokters van Morgen op zoek naar spraakmakende innovaties en baanbrekende nieuwe inzichten in de zorg. Ze bezoekt patiënten, dokters, ziekenhuizen en universiteiten in binnen- en buitenland om erachter te komen wat we al weten van het menselijk lichaam en wat er nog allemaal valt te ontdekken.


Zo gaat de eerste uitzending over bacteriofagen, die als kleine virussen een specifieke bacterie infecteren. In het buitenland wordt dit ingezet als alternatief voor antibiotica, waardoor mensen op het randje van de dood toch kunnen worden geholpen. Andere onderwerpen die voorbij komen zijn de hersenen, afvallen en slapen. Ook besteedt Hertsenberg aandacht aan hoe onze zorg in de toekomst verandert.

Dokters van Morgen is vanaf dinsdag 10 oktober te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties