×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moszkowicz vertrouwt op jarenlang succes Kroongetuige

31.08.2017 -

RTL4 heeft een hit in handen met zijn nieuwe programma Kroongetuige. Dat denkt althans Bram Moszkowicz, één van de negen BN’ers die in de show samen een moord moeten oplossen. Volgens de voormalige advocaat is het programma ‘prachtige vernieuwende televisie’. “Dit is een format waar we het waarschijnlijk over tien jaar nog over hebben.”


De groep van negen opereert in een volledig gecreëerde wereld in een Zweeds dorpje waarin ze 24 uur per dag alert moeten zijn op aanwijzingen. Daarnaast moeten ze ook hun medekandidaten goed in de gaten houden: één van hen is de ‘kroongetuige’ en probeert het onderzoek te saboteren.

“Fictie en realiteit lopen totaal door elkaar”, zegt acteur Achmed Akkabi over het spel. De kandidaten worden geacht samen te werken maar dat maakt het ook lastig vanwege de aanwezigheid van de kroongetuige. “Je gaat alles en iedereen wantrouwen”, aldus Achmed. “Ik heb er grijze haren van gekregen”, grapt hij.

Misverstand

Achmed had al enige ervaring als rechercheur dankzij zijn rol in de serie Moordvrouw, maar daar had hij uiteindelijk weinig aan. “Dat zou je denken maar dat was heel lelijk niet waar. In reallife dacht ik toch heel vaak: wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?”

Ook Bram had allerminst een voorsprong ondanks zijn jaren als advocaat. “Dat denken veel mensen maar dat is een misverstand. Mijn respect voor de politie is er niet minder om geworden”, zegt hij tegen BuzzE.

Kroongetuige is zaterdag voor het eerst te zien op RTL 4. Het programma wordt gepresenteerd door actrice Monic Hendrickx. Het deelnemersveld bestaat naast Bram en Achmed uit Thijs Zeeman, Marcel Musters, Esmée van Kampen, Tooske Ragas, Frits Wester, Fatima Moreira de Melo en Monica Geuze.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties