Jeroen van Inkel blij met Giel’s transfer

Jeroen van Inkel is blij dat Giel Beelen weer onder de pannen is. Dat zei hij bij RTL Boulevard. Woensdag werd bekend dat Giel de NPO inwisselt voor Radio Veronica. Daar gaat hij vanaf oktober een ochtendshow maken. Jeroen hoopt dat het een vruchtbare samenwerking wordt tussen zijn collega en het radiostation.

Giel is volgens Jeroen iemand die doet waar hij zin in heeft, en dat kan problemen opleveren. “Radio Veronica is zeer strak georganiseerd”, legt hij uit. Volgens Jeroen moeten dj’s zich aan allerlei regels houden en dat zou wel eens moeilijk kunnen zijn voor Giel. De mogelijkheid bestaat zelfs dat Giel en de bazen van Veronica binnen een half jaar ruzie hebben, voorziet Jeroen.

De dj vertelde dat hij contact had met Giel over zijn transfer. “Ik heb geprobeerd hem te adviseren”, zegt hij. Jeroen zat zelf in de ochtend bij Veronica, maar hij vindt het niet pijnlijk dat Giel er nu gaat zitten. “Ik ben blij dat hij weer onder de pannen is.” Dat had nogal wat voeten in de aarde, aldus Jeroen. “Giel had natuurlijk een slechte onderhandelingspositie. Zijn rol bij de NPO was natuurlijk uitgespeeld.” Jeroen stelt dat er eigenlijk niet zoveel andere mogelijkheden waren voor Giel.