×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Irene Moors: 'ik ben de gêne voorbij'

Na 29 jaar nog steeds uitdagingen in tv-vak

28.08.2017 -

Irene Moors vindt ook na dik een kwart eeuw op televisie nog uitdagingen in het vak. “Ik heb helemaal geen quizervaring”, zegt de presentatrice van de ‘doe-het-zelf-quiz’ van SBS6, De perfecte vraag, tegen BuzzE. “Ik ben bijna 29 jaar op televisie, maar heb nooit eerder een quiz gedaan.”


Irene vindt het “hartstikke leuk” dat ze nu eindelijk een quiz aan elkaar mag praten. “Dat ik na al die jaren nog iets nieuws kan doen, dat is toch hartstikke leuk!” Voordat ze ‘ja’ zei tegen De perfecte vraag, vanaf dinsdagavond elke week om 21.30 uur op SBS6, stelde Irene haar kwaliteiten als quizmaster op de proef.

“Ik wilde zeker weten dat ik het kon voordat ik ‘ja’ zei, dus ik ben flink door de mangel gehaald”, zegt ze met een knipoog. “We hebben het format getest en onderzocht of het programma werkt. En het leuke was, ik moest echt even presteren, maar had er meteen plezier in.”

Zooitje

In De perfecte vraag is het niet aan de presentatrice om de vragen te stellen, maar testen drie kandidaten de kennis van honderd man publiek. Hoe beter de vraag, hoe meer punten en geld een deelnemer verdient. Een perfecte vraag wordt door vijftig mensen goed beantwoord.

Hoewel Irenes rol klein lijkt, is ze noodzakelijk voor het programma. “Als ik er niet bij zou zijn, zou het wel een zootje worden”, lacht ze. “Ik moet het spel uitleggen en begeleiden, de score bijhouden en helpen bij vertwijfeling. Er staat soms echt heel veel geld op het spel, dat in één klap verloren of verdubbeld kan worden. En ik zorg natuurlijk voor de sfeer, het moet wel gezellig blijven.”

Ook Irene zelf heeft soms geen idee wat het juiste antwoord is op een vraag. “Maar ik ben de gêne voorbij en doe dan niet alsof ik het wel weet.” Dat ze als presentatrice mee kan raden, vindt Irene juist leuk. “Ik hou van quizzen en dergelijke tv-programma’s - Miljoenenjacht, Eén tegen 100, De slimste mens - ik vind het heerlijk om op de bank mee te doen. Dat kan ik in dit programma ook, al zet ik vooral mezelf voor paal.”

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties