×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bill Cosby huurt advocaat Michael Jackson in

22.08.2017 -

Bill Cosby heeft de voormalige advocaat van zanger Michael Jackson in de hand genomen, dat bevestigde zijn woordvoerder. Dit nadat zijn vorige raadsman, Brian McMonagle, opstapte. Cosby wordt verdacht van aanranding en de rechter besliste in juli dat de strafzaak tegen de tv-ster overnieuw moet.


Cosby's nieuwe advocaat Tom Mesereau is maandag meteen aan de slag gegaan, meldt New York Times. De raadsman stond zanger Michael Jackson bij toen deze in 2004 werd beschuldigd van kindermisbruik. Ook vertegenwoordigde de topadvocaat eerder bokser Mike Tyson.

De vorige strafzaak tegen Cosby eindigde in juli zonder uitspraak. De juryleden konden het onderling niet eens worden over de vraag of de tv-ster schuldig was aan het aanranden van Andrea Constand. Zij beschuldigt Cosby ervan haar in 2004 te hebben gedrogeerd en aangerand.

Tientallen vrouwen zijn naar buiten getreden met vergelijkbare beschuldigingen, maar die zijn in veel gevallen verjaard. Meerdere vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de avances van Cosby, hebben wel civiele rechtszaken tegen hem aangespannen. Cosby heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties