×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kluivert bij Mugabe: 'Zimbabwe wordt goed geleid'

Kritiek op oud-voetballer: hij steunt tiran

13.08.2017 -

Oud-voetballers Patrick Kluivert en Edgar Davids waren in Zimbabwe op een politieke bijeenkomst met de omstreden president Mugabe. Ze gingen met hem op de foto en stonden ook de pers te woord. 'Zimbabwe is een geweldig land. Ik denk dat het goed geleid wordt, maar het heeft wel een slechte reputatie in Europa,' zegt Kluivert in staatskrant The Herald.


De oud-voetballers krijgen veel kritiek, onder meer van de oppositiepartij. 'Ze moeten zich schamen,' zegt een woordvoerder van oppositiepartij MDC. 'Het lijkt erop dat ze een despotische tiran steunen. Ik juichte vroeger voor deze sterren. Veel mensen zijn beledigd.' De twee voetballers inspecteerden in het land een stadion in november een benefietwedstrijd met oud-voetballers van FC Barcelona moet plaatsvinden.

Bron: NOS
Foto: © Reni van Maren

Reacties