×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Britten willen William als Elizabeth's opvolger

36% wil Camilla niet als koningin

12.08.2017 -

Als het aan de Britten ligt, wordt prins William de opvolger van koningin Elizabeth. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van The Sun. William kan rekenen op de steun van 51 procent van de Britten. Prins Charles heeft als troonopvolger slechts 22 procent van de Britten achter zich staan.


Charles moet het vooral hebben van de oudere Britten. Die zien hem het liefst op de troon belanden. Mocht Elizabeth haar zoon verkiezen boven haar kleinzoon, dan vindt 36 procent van de ondervraagden niet dat Camilla, de vrouw van Charles, zich koningin mag noemen.

Dat Charles en Camilla niet zo geliefd zijn, komt volgens The Sun door de documentaire over Diana, de eerste vrouw van Charles. In Diana: In Her Own Words kwamen sappige details over het huwelijk tussen Charles en Diana in de openbaarheid. Zo wilde Charles per se een maîtresse.

Reacties