Roos Schlikker verliest haar moeder

De moeder van Roos Schlikker is overleden. Na een val van de trap 17 dagen geleden is ze zeer slecht terechtgekomen en na een operatie in een diepe coma beland. Zaterdag is ze op 78-jarige leeftijd overleden.

'Dag. Dag mooie echtgenote. Dag fantastische oma. Dag betrokken vrouw. Dag lieve schoonmama. Dag mama. Dag moesje. Wat houden we veel van jou,' schrijft Roos bij een foto van haar moeder, waarbij ze haar als baby vasthoudt.

Ruim twee weken geleden plaatse de schrijfster en journaliste op Instagram: 'Dit is het bericht dat ik nooit had willen schrijven'. Ze was toen met 'een gigantische smak' van de trap gevallen, haar man vond haar in een plas bloed. In het ziekenhuis werd ze geopereerd.

Roos' moeder had aan de val een hersenbloeding, schedelbasisfractuur, gebroken nekwervel, beschadigde longen, een gebroken elleboog, een gebroken sleutelbeen en een dubbel gebroken bekken overgehouden. Na de operatie werd ze in slaap gehouden, in de hoop dat ze de volgende dag wakker zou worden. Maar op wat kneepjes in de handen na is ze niet meer bijgekomen.