×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tiësto en Martin Garrix in wereldtop 10

Nederlandse dj's verdienen miljoenen

09.08.2017 -

Tiësto is wederom de bestbetaalde Nederlandse dj ter wereld. Met een inkomen van 39 miljoen dollar (33 miljoen euro) over de afgelopen twaalf maanden staat hij weer op de tweede plek van de jaarlijkse lijst van zakenblad Forbes.


Thijs Verwest, zoals Tiësto in het gewone leven heet, hoeft ook dit jaar alleen Calvin Harris nog boven zich dulden, die voor het vijfde jaar op rij de bestbetaalde dj ter wereld is. De Schot haalde afgelopen twaalf maanden 48,5 miljoen dollar (41 miljoen euro) binnen. Tiësto's landgenoot Martin Garrix maakt pas op de plaats op plek negen, met een jaarinkomen van 19,5 miljoen dollar.

De top tien kent twee nieuwe binnenkomers. The Chainsmokers konden het afgelopen jaar mede dankzij de wereldhits Closer en Paris 38 miljoen dollar (32 miljoen euro) op hun rekening bijschrijven. Zij kwamen daarmee op de derde plek. Op plek acht komt Marshmello binnen op de lijst. De dj, die altijd optreedt met een wit marshmellow-masker over zijn hoofd, is in 12 maanden tijd 21 miljoen dollar (18 miljoen euro) rijker geworden.

Reacties