×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rhinestone Cowboy Glen Campbell overleden

Countryzanger leed lange tijd aan alzheimer

08.08.2017 -

De Amerikaanse countryzanger Glen Campbell is op 81-jarige leeftijd overleden. De musicus, bekend van nummers als Rhinestone Cowboy, leed al geruime tijd aan alzheimer.


Campbell won vooral in de jaren zestig en zeventig tal van prijzen voor zijn werk. Het ging onder meer om American Music Awards en meerdere Grammy's. De familie van de zanger maakte zijn overlijden op zijn officiële website bekend in een verklaring, waar ook een videoclip van nummer 'Adiós' van Campell aan gekoppeld was.

De Amerikaan gaf volgens zijn biografie al in zijn jonge jaren blijk van muzikaal talent. Zo kreeg hij al op vierjarige leeftijd een gitaar van zijn vader, een arme agrariër. Later kreeg hij les van een oom. Campbell begon in zijn tienerjaren geld te verdienen als gitarist en verkocht gedurende zijn leven uiteindelijk tientallen miljoenen platen.

Reacties