×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gordon door het stof: 'heel ondoordacht'

07.08.2017 -

Na RTL heeft ook Gordon zijn excuses aangeboden voor een opmerking die hij maakte in het programma Geer & Goor: zoeken een hobby. Daarin zei Gordon tegen Gerard Joling: “Ik word weer wakker naast het Meisje van Nulde zie ik”.


“Afgelopen vrijdag werd door een fout bij RTL een fragment uitgezonden waarin ik een ‘grap’ maakte over het ‘meisje van Nulde’ doelend op het kleien masker wat destijds werd gemaakt”, legde Gordon maandagavond uit op Facebook. “Ik heb nooit geweten hoe deze zaak is afgelopen en was in de veronderstelling dat die was gemaakt om te helpen het meisje te vinden zonder succes.”

Martin Huisman, de vader van de in 2001 vermoorde Rowena Rikkers, was woest over het fragment. “Vorig jaar hadden we het er dan ook gelijk uitgehaald toen bleek hoe gevoelig de zaak lag en hoe gruwelijk dit arme kind aan haar einde is gekomen”, schreef Gordon. RTL liet eerder maandag al weten dat Gordons uitspraak uit de uitzending van vorig jaar, die vrijdag wordt herhaald, werd gehaald. In de vooruitblik naar de herhaling van vrijdag ging het volgens de zender mis.

Grote bek

“Ik heb nooit de bedoeling gehad om hiermee iemand te kwetsen en had zeker twee keer nagedacht om zoiets te zeggen”, ging Gordon verder. De entertainer zegt zijn excuses aangeboden te hebben aan de familie van Rowena. “Ik heb contact gezocht met de vader en hem en zijn dochter uitgenodigd voor een gesprek en een luisterend oor. Ik kan dit niet meer terugdraaien maar hoop dat de rust wederkeert voor de familie en hiermee de zaak weer wordt afgesloten.”

Gordon handelde naar eigen zeggen “heel ondoordacht”. “Ik en mijn grote bek ook, soms heel leuk (denk ik) en nu dan heel ondoordacht. Mijn gedachten en hart gaan uit naar alle nabestaanden van arme Rowena en voor mij heeft het meisje van Nulde voor altijd een plek in mijn hart.”

Reacties