×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Straf voor Belgische prins Laurent

07.08.2017 -

De Belgische premier Charles Michel wil dat prins Laurent, de broer van koning Flip, straf krijgt. Mogelijk wordt een deel van zijn toelage voor dit jaar ingetrokken. Aanleiding is een foto van Laurent in militair uniform tijdens de viering van het negentigjarige jubileum van het Chinese volksleger op de ambassade in Brussel.


Het 53-jarige 'enfant terrible' van de koninklijke familie zette de foto zelf op Twitter. Volgens de woordvoerder van de premier, maandag tegen Belgische media, was de regering niet op de hoogte van Laurents aanwezigheid op de diplomatieke plechtigheid. Ook als hij daarvoor persoonlijk was uitgenodigd, moet hij toestemming vragen aan de regering.

Het is niet de eerste keer dat Laurent zich niets van die regel aantrekt, of het paleis niet op de hoogte stelt van zijn plannen. In januari werd hij daarvoor al op het matje geroepen bij Michel.

Reacties