×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ronnie Wood weigerde chemo voor longkanker

06.08.2017 -

Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood werd drie maanden geleden tijdens een routinecontrole plotseling gediagnosticeerd met longkanker. Even leek zijn leven aan een zijden draadje te hangen in afwachting van de resultaten van nader onderzoek naar eventuele uitzaaiingen.


"Het doek kon elk moment vallen. Tijd om afscheid te nemen", aldus Wood die zondag in een interview met Daily Mail voor het eerst spreekt over de ziekte. De 70-jarige rocker weigerde chemotherapie om de kanker te bestrijden, onder meer omdat hij zijn haar niet wilde verliezen. "Ik was voorbereid op slecht nieuws, maar had er ook vertrouwen in dat het goed zou komen. Ik wilde hoe dan ook geen chemo." Hij koos ervoor de tumor operatief te laten verwijderen en uiteindelijk bleek de ziekte niet te zijn uitgezaaid.

Een jaar geleden werd de rockster voor de vijfde keer vader, van tweeling Gracie en Alice. Een week voor hun geboorte stopte Wood met roken. "Toen dacht ik nog: 'hoe kan ik ongestraft wegkomen met vijftig jaar kettingroken en al die andere slechte gewoontes?' Kennelijk is er iemand daar boven die mij wel mag."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties