×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Angelina Jolie krijgt geen sorry voor verhaal

Transcripten geven bewijs van Jolie's methode

04.08.2017 -

Vanity Fair heeft naar eigen zeggen niets verkeerd gedaan in het interview met Angelina Jolie dat verscheen in het septembernummer van het blad. Het magazine weigert dan ook het verhaal waarin de 42-jarige actrice praat over een opmerkelijke auditiemethode voor kinderen, te rectificeren.


Vanity Fair heeft delen van het interview donderdag op de eigen website gezet. Uit de transcripten blijkt dat Angelina de uitspraken wel degelijk heeft gedaan. ''Na het beluisteren van de audiotapes, blijft Vanity Fair achter het verhaal van Evgenia Peretz staan zoals het is gepubliceerd'', schrijft het blad in een reactie.

Vorige week ontstond er veel ophef door het interview. Hierin werd de suggestie gewekt dat Jolie en de producenten van haar nieuwe film First They Killed My Father wreed omgingen met Cambodjaanse kinderen die auditie deden voor de film. Arme kinderen kregen geld voor hun neus. Vervolgens werd gevraagd waarvoor ze het geld zouden gebruiken, waarna het weer werd afgenomen om zo een emotionele reactie uit te lokken. Jolie sprak dit gelijk tegen en noemde het 'onwaar en kwetsend'.

Jolie's advocaten waren niet blij met Vanity Fair. Zij stelden dat de kinderen wisten dat het om een auditie ging en ze eisten dan ook een rectificatie in het oktobernummer. De interviewster zat volgens de advocaten fout en het betreffende stuk uit het interview moest online worden verwijderd. Maar Vanity Fair is dus niet van plan om aan die eisen te voldoen.

Reacties