×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sam Shepard (73) thuis overleden

Acteur en scenarist aan ALS overleden

31.07.2017 -

De Amerikaanse scenarioschrijver en acteur Sam Shepard is op 73-jarige leeftijd thuis in Kentucky overleden. Een woordvoerder van de familie maakte maandag bekend dat complicaties van de ziekte ALS Shepard noodlottig zijn geworden.


Multitalent Shepard kreeg vooral bekendheid door zijn avant-gardistische theaterstukken. Het script voor 'Buried Child' leverde hem in 1979 de Pulitzer-prijs op. Behalve op toneel acteerde hij ook met succes in verscheidene films. Voor zijn rol als testpiloot in The Right Stuff (1983) verdiende hij een Oscar-nominatie.

Shepard was als scenarist verantwoordelijk voor de draaiboeken van onder meer 'Zabriskie Point' van regisseur Michelangelo Antonioni en 'Paris, Texas' van regisseur Wim Wenders. Shepard was geruime tijd getrouwd met de Amerikaanse actrice Jessica Lange. Hij leerde haar kennen in 1982 op de set van 'Frances' waarin ze beiden speelden. Het huwelijk strandde in 2009.

Reacties