×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Martin Landau overleed aan inwendige bloedingen

North by Northwest-acteur werd 89

28.07.2017 -

Martin Landau is overleden aan zware inwendige bloedingen die ertoe leidden dat zijn organen uitvielen. Dat meldt TMZ, dat zijn akte van overlijden in handen heeft.


In het document staat ook dat Landau's aderen verkalkt waren. De Amerikaanse acteur stierf op 16 juli op 89-jarige leeftijd in het UCLA-ziekenhuis in Los Angeles.

Landau's eerste grote rol was in 1959 in de speelfilm North by Northwest van Alfred Hitchcock. Ook speelde hij Rufio in de klassieke Hollywoodverfilming uit 1963 van Cleopatra met Elizabeth Taylor in de hoofdrol. Zijn meest legendarische rol was die van Bela Lugosi in de speelfilm Ed Wood uit 1994 onder regie van Tim Burton, die hem uiteindelijk een Oscar opleverde.

Bron: © ANP
Foto: Wikipedia

Reacties