Rihanna op bezoek bij Franse president

Rihanna was woensdag op bezoek bij de Franse president Macron en zijn vrouw voor een officieel onderhoud op het Élysée. De zangeres sprak daar over de Franse bijdrage aan wereldwijd beter onderwijs.

Rihanna is ambassadeur van Global Partnership for Education en spoort in die hoedanigheid wereldleiders aan hun steentje bij te dragen aan beter onderwijs. Een maand geleden riep ze in persoonlijke Twitterberichten enkele leiders op om meer prioriteit te geven aan het financieren van onderwijs. Zo stuurde ze boodschappen aan Justin Trudeau, minister-president van Canada, de Argentijnse president Mauricio Macri, de woordvoerder van Angela Merkel en Emmanuel Macron.

First lady Brigitte Macron ontving Rihanna woensdagmiddag op het paleis in het centrum van Parijs. Daar sprak ze met Macron over het belang van onderwijs in het algemeen en onderwijs voor meisjes in het bijzonder.

Via Twitter bedankte ze 's avonds de Franse president. "Dank u mr. president en madame first lady voor de geweldige ontmoeting en de passie voor onderwijs."