×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Beau Schneider wint Italiaanse filmprijs

Gryphon Award voor MeesterSpion

24.07.2017 -

De film MeesterSpion heeft in Italië een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. Op het Giffoni International Filmfestival won de Nederlandse familiefilm de Gryphon Award 2017 voor ‘beste kinderfilm internationaal 6+’.


Hoofdrolspeler Beau Schneider en regisseur Pieter van Rijn namen de onderscheiding in ontvangst. “Gelukt!”, jubelde Beau op Instagram bij een foto waarop hij en Van Rijn met de rode award staan. De acteur liet weten trots te zijn.

MeesterSpion gaat over de elfjarige Tim die na een verhuizing moeilijk kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dat verandert als hij Simon, gespeeld door Beau, ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet als oud-spion nog een zaak oplossen.

De familiefilm werd geselecteerd voor verschillende internationale festivals, waaronder de jeugdprogramma’s van het Sarajevo Film Festival en het Cinemagic Film Festival in het Ierse Belfast. MeesterSpion is niet de eerste Nederlandse film die in de prijzen valt in Giffoni, een van de grootste kinderfilmfestivals ter wereld. Eerder werden Spijt!, De groeten van Mike! en Jongens onderscheiden.

 

Foto: Instagram Beau Schneider

Reacties