×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Maleisië verbiedt zomerhit Despacito

20.07.2017 -

De wereldwijde zomerhit Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber is niet langer op radio en televisie in Maleisië te horen. Staatsomroep RTM gebruikt het nummer niet meer na kritiek over de obscene songtekst.


"RTM zal het nummer met onmiddellijke ingang niet meer laten horen", zegt mediaminister Salleh Said Keruak in een statement tegen Reuters. De beslissing geldt alleen voor RTM. Het staat andere radio- en tv-zenders vrij om het nummer te blijven gebruiken.

De vrouwenafdeling van de islamitische partij Amanah had om het verbod gevraagd vanwege de seksuele teksten. "Ik zie dit als een ernstige zaak omdat het lied door jonge mensen wordt meegezongen zonder dat ze de echte betekenis van de woorden kennen", zegt voorzitter Atriza Umar.

Despacito werd in januari gelanceerd maar werd pas echt een grote hit toen er een remix uitkwam waarop ook Justin Bieber te horen is. Het nummer heeft in 35 landen over de hele wereld de toppositie in de charts behaald. Ook in Maleisië is de plaat populair en is het al meer dan twee maanden het meest gestreamde nummer op Spotify.

Woensdag werd duidelijk dat Despacito wereldwijd de meest gestreamde plaat ooit is geworden met een totaal van 4,6 miljard streams.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties