×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Echte Dokter Deen blij met einde serie

08.07.2017 -

John Deen, de Vlielandse arts die model stond voor de MAX-serie Dokter Deen, is blij dat de serie bijna afgelopen is. In de zomer moet de gepensioneerde huisarts het eiland ontvluchten vanwege de vele fans die voor zijn huis gaan staan.


Deen was bijna vijftien jaar lang de enige arts op Vlieland. Hij was niet alleen huisarts, maar ook veearts en tandarts. Dankzij columns in lokale media leerde scenarist Edwin de Vries hem kennen. Deen werd overigens keurig benaderd over het plan.

''Ik had drie voorwaarden'', vertelt hij aan Omrop Fryslân. ''Dat het volledige huisartsenvak aan bod kwam, dat niemand herkenbaar zou zijn en dat er zo veel mogelijk op Vlieland gedraaid zou worden.'' Aan die drie verzoeken hebben De Vries en Omroep Max zich altijd gehouden. Daarom kijkt de nu 75-jarige eilandbewoner wel zeer tevreden terug op de serie.

In de serie is Dokter Deen overigens een vrouw, een rol die wordt gespeeld door Monique van de Ven. Het echte gezin Deen verhuisde 25 jaar geleden vanuit 'grote stad' Goes naar Vlieland. ''Je komt in een wereld die je als stads-huisarts niet gewend bent'', blikt hij daarop terug. ''Mijn eerste patiënt was een hond. Ik heb de dierenarts op Terschelling gebeld wat ik moest doen.''

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties