×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kiev gestraft voor rol Eurovisiesongfestival

29.06.2017 -

Oekraïne wordt bestraft door de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, de EBU (Europese Omroepunie), wegens een incident voor het festival van dit jaar. Gastland Oekraïne blokkeerde de komst van de Russische zangeres Joelia Samojlova en dwarsboomde zo de Russische deelname aan het festival van dit jaar.


Een woordvoerder van een speciale commissie bij de EBU, David Goodman, heeft donderdag gezegd dat de weigering van Samojlova reden is tot sancties. Het bestuur van de EBU heeft volgens Goodman deze conclusie overgenomen en zal Kiev waarschijnlijk een forse geldboete opleggen.

Eerder deze maand probeerde de Oekraïense staatsomroep in Genève tevergeefs een borg terug te krijgen die was betaald voor het succesvol organiseren van het Eurovisiesongfestival. Oekraïne heeft het festival in mei gehouden en had daarvoor 15 miljoen euro gestort bij de EBU.

Krim
Samojlova mocht op de valreep toch niet komen, omdat ze onlangs had opgetreden op de Krim. Het schiereiland werd in de jaren vijftig in de Sovjet-Unie bij Oekraïne gevoegd. Het werd in 2014 weer bij Rusland ingelijfd tijdens de conflicten tussen Kiev en Moskou.

Het songfestival in mei werd gewonnen door de Portugese zanger Salvador Sobral. Nederland werd elfde.

Foto: BuzzE

Reacties