×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Richard Hammond: 'Ik dacht ik ga dood'

28.06.2017 -

Richard Hammond heeft de dood wel vaker in de ogen gekeken, maar enkele weken geleden vreesde de Brit zelf ook echt voor zijn leven. De The Grand Tour-presentator vloog tijdens een testrit in Zwitserland uit de bocht en kwam zo'n 100 meter lager pas tot stilstand. 'Ik dacht, ik ga dood.'


'Ik was me ervan bewust dat ik de hoogte in was gegaan en dat de auto dus naar beneden zou vallen. Natuurlijk flitst dan even door je hoofd dat dit weleens je laatste momenten op aarde zouden kunnen zijn', aldus Hammond in The Sun. Uiteindelijk liep het allemaal goed af voor de Britse waaghals. Hij hield er 'slechts' een meervoudige beenbreuk aan over.

Van de auto die Hammond aan het testen was, een peperdure elektrische Rimac Concept One, was helemaal niets meer over. De wagen vloog na de crash in brand.

Het is niet voor het eerst dat Hammond vriend en vijand verbaast door levend uit een wrak te stappen. In 2006 crashte hij in een speciale raceauto. Op het moment van de crash reed Hammond ruim 460 km/h, gelukkig voor hem was dat niet de topsnelheid van de wagen (600 km/h). Een ander mazzeltje is zijn geringe lengte. Volgens kenners was Hammond bij die crash onthoofd als hij een kop groter was geweest.

Foto: BuzzE

Reacties