×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

ELN: Derk Bolt en Eugenio Follender zijn vrijgelaten

ELN: Derk Bolt en Eugenio Follender zijn vrijgelaten
23.06.2017 -

Derk Bolt en Eugenio Follender zijn naar verluidt vrijgelaten. Een Colombiaanse nieuwszender meldt dit.


RCN schrijft op Twitter dat de Spoorloos-presentator en zijn cameraman weer vrij zijn. Ook zouden de twee al contact hebben gehad met hu familie. 

Volgens de nieuwszender zullen Derk en Eugenio in Cúcuta een verlaring afleggen en daarna naar Bogotá worden gebracht. 

De Nederlandse ambassade zegt echter dat er nog geen sprake is van vrijlating. ELN, de guerrillabeweging die de mannen had ontvoerd, zegt op Twitter in een verklaring wel weer dat ze vrij zijn en dat hun gezondheid goed is. 

De twee journalisten zouden zijn overgedragen aan een speciaal team van de humanitaire commissie die de onderhandeling heeft gedaan over hun vrijlating. 

Foto: Reni van Maren

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Weekend en naar wat u van Weekend verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!