×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oekraïne krijgt borg voor songfestival niet

23.06.2017 -

De Oekraïense staatsomroep probeert vergeefs een borg terug te krijgen die is betaald voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival. Oekraïne heeft het festival in mei gehouden en had daarvoor 15 miljoen euro gestort bij de Europese Omroepunie (EBU).


De Oekraïense omroepbaas Zurab Alasania heeft vrijdag laten weten dat de borgsom in Genève bevroren blijkt te zijn. Alasania zei dat er een Zwitsers advocatenkantoor is ingeschakeld om uit vinden waarom het geld is geblokkeerd.

Oekraïne stelt dat het festival succesvol is geweest en wil de borg terug. Het voornaamste incident rond het festival was het besluit van Kiev om de Russische inzending, de zangeres Joelia Samojlova, niet toe te laten. De EBU bood de Russen toen aan buiten Oekraïne via een videoverbinding deel te nemen.

In mei won de Portugese zanger Salvador Sobral. Nederland werd elfde.

Foto: BuzzE

Reacties