×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Schrijffout oorzaak terreuralarm Rock am Ring

14.06.2017 -

Een schrijffout bij twee namen van medewerkers heeft het terreuralarm en de daaropvolgende ontruiming van het Duitse popfestival Rock am Ring veroorzaakt. Dat meldden Duitse media woensdag. Ongeveer 87.000 mensen moesten vrijdag 2 juni het festivalterrein in de Eifel af, en het evenement werd onderbroken.


De namen van twee medewerkers waren door een ingehuurd bedrijf dat hielp bij de opbouw van het festival verkeerd opgeschreven. Toen die namen niet overeenkwamen met een officiële lijst van de organisator van het festival, werd alarm geslagen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Rijnland-Palts verklaarde zelfs dat er banden waren met salafistische kringen.

De Duitse politie zegt te willen leren van de fout en gaat in het vervolg ook opbouwmedewerkers vrijwillig controleren. Nu waren alleen de beveiligers gescreend.

Rock am Ring ging de dag na de ontruiming weer verder.

Foto: BuzzE

Reacties