×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

'Bill Cosby overweegt toch te getuigen'

09.06.2017 -

Het juridische team van Bill Cosby denkt er toch aan hem op te roepen als getuige in de misbruikzaak die tegen hem loopt. Voor aanvang van de rechtszaak, die afgelopen maandag startte, gaf de The Cosby Show-ster aan dat hij niet zou getuigen. "Ik wil daar niet zitten en me de hele tijd afvragen of mijn eerlijke antwoord mijn advocaten in de problemen brengt", zei hij in een interview op de radio.


Volgens Deadline zou het juridische team donderdagmiddag achter gesloten deuren hebben besproken of het toch niet beter zou zijn als Cosby wel sprak in de zaak. In eerste instantie zouden zij hebben overwogen hem vrijdag in de getuigenbank plaats te laten nemen, maar later besloten zij toch in ieder geval tot na het weekend te wachten.

Ook al getuigt Cosby niet, zijn woorden stonden donderdag toch centraal in de zaak. Daar werden delen van een verklaring die hij in 2005 gaf voorgelezen. De komiek zegt daarin dat hij verschillende keren seksueel contact heeft gehad met Andrea Constand, maar dat dat altijd vrijwillig was. De enige keer dat zij hem vroeg te stoppen, zou hij dat ook hebben gedaan.

Constand beschuldigt Cosby ervan haar gedrogeerd te hebben en misbruikt terwijl ze buiten bewustzijn was. Zeker zestig vrouwen zijn de afgelopen jaren naar buiten gekomen met dergelijke verhalen over de acteur, maar veel van ie gevallen zijn inmiddels verjaard. De zaak die nu dient draait alleen om de aantijgingen van Constand. Cosby (79) kan een celstraf van meer dan tien jaar krijgen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties