×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eerste getuige gehoord in zaak Bill Cosby

06.06.2017 -

Op de eerste dag van de rechtszaak tegen Bill Cosby legde de advocaat van de komiek de eerste getuige het vuur maandag flink aan de schenen.


Kelly Johnson werkte in de jaren 90 bij het agentschap van Cosby, en beschuldigde de gewezen televisiester er in de rechtbank in de staat Pennsylvania van haar gedrogeerd en misbruikt te hebben. De geëmotioneerde vrouw vertelde dat Cosby haar in 1996 op zijn hotelkamer een pilletje gaf om te 'ontspannen'. Toen zij de pil onder haar tong verstopte, checkte de komiek of ze de drug wel had doorgeslikt. Ze claimt dat ze pas later bijkwam, half ontkleed en in bed met Cosby, die haar dwong hem te betasten.

Volgens de advocaat van de acteur vond de seks plaats met wederzijds goedkeuren. Hij vroeg de vrouw onder meer of iemand haar had opgedragen gedeeltelijk geheugenverlies te krijgen voor de zaak.

Stelselmatig
De zaak van de The Cosby Show-ster draait niet om de aantijgingen van deze getuige, maar om die van basketbalcoach Andrea Constand, die beweert in 2004 op gelijke wijze te zijn misbruikt door de komiek. Met de getuigenis maandag wil de aanklager aantonen dat Cosby stelselmatig vrouwen misbruikte. Inmiddels beschuldigen ruim zestig vrouwen hem van soortgelijke misdragingen. De gevallen acteur heeft aangegeven niet te zullen getuigen tijdens de zaak. Constand is dat wel van plan.

Cosby verscheen maandag in de rechtbank aan de arm van Keshia Knight-Pulliam, de actrice die in hitserie The Cosby Show zijn jongste dochter Rudy speelde. 'Dit is waar de waarheid aan het licht komt', zei zij volgens E! tegen verslaggevers. 'Het is makkelijk om iemand te steunen als alles goed gaat. Maar het is echte familie, vriendschap en integriteit als mensen ook komen opdagen als het er niet zo goed uitziet.'

Volgens een woordvoerder van Cosby is ook zijn tv-vrouw Phylica Rashad van plan langs te komen tijdens de rechtszaak. Cosby's echte vrouw Camille was maandag niet aanwezig.

Foto: BuzzE

Reacties