Rock am Ring afgebroken vanwege dreiging

Het muziekfestival Rock am Ring bij de Duitse stad Nürburgring is vrijdagavond plotseling afgebroken. De politie is bezig het terrein te ontruimen. Er zou sprake zijn van een terreurdreiging.

Dat meldt het festival via Twitter. Het is onduidelijk wat de dreiging precies inhoudt. Bezoekers wordt verzocht het festivalterrein te verlaten en terug te keren naar hotel of camping.

Alle optredens van vrijdagavond zouden zijn gecanceld. Het is onduidelijk of het evenement zaterdag en zondag wel doorgaat. Rock am Ring is het bekendste rockfestival van Duitsland. Het festival trekt doorgaans tegen de 90.000 bezoekers.

Noodweer
In totaal spelen er bijna honderd acts tijdens het festival, dat drie dagen duurt. Op vrijdagavond zou onder meer Rammstein optreden. Op Twitter vertellen bezoekers van het festival dat de ontruiming heel rustig verloopt.

Het is niet de eerste maal dat het festival vroegtijdig moet worden stilgelegd. Vorig jaar werd Rock am Ring overvallen door hevig noodweer. Hierbij raakten tientallen mensen gewond, onder meer door blikseminslagen. Zware regenval leidde tot talloze kapotte tenten op de modderige weilanden.