×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cineast René van Nie (78) overleden

28.05.2017 -

De Nederlandse filmregisseur René van Nie is dinsdag overleden op Aruba. De filmmaker, schrijver en vader van Nada van Nie overleed aan een hartstilstand, meldt CIneSud. Hij werd 78 jaar.


René van Nie maakte in de periode 1974-1982 vijf fictiefilms: De Vijf van de Vierdaagse (1974), Kind Van De Zon (1975), Een Stille Liefde (1977), Doodzonde (1978) en Sabine (1982).

Met name Kind Van De Zon, over een vrouw met psychische problemen, en Een Stille Liefde (met Cor van Rijn) oogstten veel lof. Hij was een van de eerste onafhankelijke Nederlandse filmmakers, die zijn producties grotendeels zelf financierde. Zijn archief heeft hij overgedragen aan filminstituut Eye in Amsterdam.

Naast zijn filmwerk schreef hij enkele boeken en columns voor Arubaanse kranten Sinds 1988 woonde en werkte René op Aruba. In Oranjestad is hij zaterdag in kleine kring gecremeerd.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties