×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gregg Allman overleden

27.05.2017 -

De Amerikaanse zanger en toetsenist Gregg Allman is in zijn huis in Savannah, Georgia op 69-jarige leeftijd overleden. Allman is bekend van zijn band The Allman Brothers Band. Jessica was hun grootste hit. Het nummer werd gebruikt als tune van het autoprogramma Top Gear van de BBC.


Gregg vormde de band eind jaren zestig met zijn broer Duane. Hun eerste plaat kwam in 1970 uit. Duane overleed in 1971 na een motorongeluk. Een jaar later vond bassist Berry Oakley de dood, ook bij een motorongeluk. Ondanks die tragische gebeurtenissen ging Gregg door met de band. Dat resulteerde in 1973 in de legendarische plaat Brothers And Sisters. Daarop staan de klassiekers Ramblin’ Man en Jessica.

Later veranderde Gregg de naam van zijn band in Gregg Allman Band. Hij bleef optreden en toerde met zijn band in de jaren tachtig met de Rolling Stones.

Gregg had een tijdje een relatie met zangeres Cher en was ook politiek actief. Zo hield hij in de jaren zeventig benefietconcerten voor presidentskandidaat Jimmy Carter.

Cher is geschokt door het overlijden van muzikant Gregg Allman. “Ik heb het geprobeerd”, schrijft ze op Twitter. “Woorden zijn onmogelijk.” Cher plaatste een paar gebroken hartjes bij haar tweet.

De zangeres was niet de enige die op het overlijden van de 69-jarige muzikant reageerde. Melissa Etheridge schreef dat haar ; southern rock-hart’ is gebroken. Daarmee refereert de zangeres naar de muziekstijl waarvan Gregg Allman een van de belangrijkste exponenten was.

“Je zal gemist worden”, schrijft Charlie Daniels. De countrymuzikant is bij ons bekend van zijn hit The Devil Went Down To Georgia. Drummer en ex-Beatle Ringo Starr betuigt ook zijn medeleven op Twitter.

In 1999 werd Gregg ziek. Bij hem werd hepatitis C geconstateerd. In 2010 onderging de gitarist een levertransplantatie.

 

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties