×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alweer een boete voor André Rieu

20.05.2017 -

De productiemaatschappij van André Rieu heeft opnieuw een boete gekregen. Dit keervoor het illegaal vliegen met een drone boven het Vrijthof in Maastricht.


André Rieu liet het onbemande vliegtuigje afgelopen zomer tijdens een serie optredens met het Johann Strauss Orkest boven het Vrijthof vliegen, meldt De Limburger. Maar het vliegen met een drone boven de binnenstad is in Nederland verboden. Bovendien ligt Maastricht in de aanvliegroute van de luchthaven in Beek. De politie besloot de drone daarom in beslag te nemen. De officier van justitie voor luchtvaartzaken heeft Rieu een geldboete opgelegd. Dat bedrag zou inmiddels zijn betaald. Over de hoogte ervan is niets bekend, maar het maximum voor dit soort delicten is 8000 euro.

Begin mei kreeg Rieu ook al een boete. Volgens de arbeidsinspectie had hij zich in 2015 schuldig gemaakt aan kinderarbeid door een groep jonge panfluitspelers op te laten treden tijdens zijn traditionele zomerconcert.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties