×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

OG3NE: uitslag was killing

12.05.2017 -

"Als negende genoemd worden, is echt killing." Lisa, Shelley en Amy hebben de bekendmaking van de winnaars van de tweede halve finale als behoorlijk zenuwslopend ervaren.


"We zijn euforisch. Zeker na de extreme spanning die we hadden", vertelt Shelley. Amy: "Ik had niet verwacht dat het zo spannend zou worden."

Lisa: "Je weet wel dat je als laatste genoemd kan worden en dat dat op zich niets zegt over hoe er is gestemd. Maar de spanning loopt wel op als ze al bijna bij het einde zijn en de camera draait nog niet jouw kant op."

Isolde Vol, de moeder van de dames van OG3NE, heeft haar dochters donderdagavond direct toen bekend werd dat ze een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival hebben veiliggesteld, gebeld om ze te feliciteren. Volgens Lisa, Shelley en Amy is ze 'heel erg blij' voor de zangeressen.

Rory de Kievit, de vriend van OG3NE-zangeres Shelley en medeschrijver van het nummer Lights and Shadows, bleef donderdag de hele avond overtuigd dat zijn vriendin en schoonzussen een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival zouden veroveren. Maar dat de uitslag zo lang op zich liet wachten, dreef de spanning flink op.

Hij heeft niet het idee dat hij als schrijver ook zijn steentje heeft bijgedragen aan het songfestivalsucces van OG3NE. "Ik ben onderdeel van dit project, zoals we dat allemaal zijn. We doen dit echt met z'n allen. Ik ben vooral heel erg gelukkig dat ik dit samen met Shelley mee mag maken. Ik hou echt ongelofelijk veel van haar."

Vlak naast OG3NE en hun entourage werd de deelneemster van Macedonië live tijdens de uitzending ten huwelijk gevraagd. Rory werd daardoor ook enigszins geïnspireerd en grapte nog tegen zijn schoonvader in de green room of die de ring wel bij zich had. "Maar we zijn echt nog een beetje te jong. Daar wachten we nog even mee."

Rick Vol, de vader van de zussen van OG3NE en de schrijver van Lights and Shadows, heeft donderdagavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitsluitend beleefd als vader van de zangeressen. Niet als schrijver van het nummer. "Ik heb mijn meisjes gesteund en met ze gevierd, maar er geen moment aan gedacht dat het om een liedje van mij ging."

"We gingen er echt van uit dat we wel bij de hoogste tien zouden eindigen, maar als het dan zo lang duurt loopt de spanning wel op. Vooral toen een aantal landen dat ik niet op mijn lijstje had staan wel door ging."

Vol vond het moeilijk om zijn dochters zo in spanning te zien. "Ze hadden het bijna niet meer. Vooral Amy was helemaal aan het trillen. En toen kwam die ontlading. Zo mooi."

OG3NE is zaterdag als zesde aan de beurt tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in het Oekraïense Kiev. Dat is het resultaat van de loting die donderdag na de tweede halve finale is verricht.

Israël begint zaterdag in de finale. Voor Nederland staat Armenië als vijfde op het podium en na het optreden van OG3NE is het de beurt aan Moldavië. De show wordt afgesloten door Frankrijk.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties