×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fatima Moreiro de Melo grote steun voor Raemon Sluiter tijdens depressie

06.05.2017 -

Fatima Moreira de Melo was tijdens de depressie van haar vriend Raemon Sluiter zijn steun en toeverlaat. ''Nooit is de gedachte bij me opgekomen om weg te gaan of te stoppen. Dat komt ook omdat ik een zeer vasthoudend en positief type ben. Ik denk in oplossingen. Er is altijd hoop geweest. Mijn liefde voor hem was en is te groot'', vertelt Fatima.


Raemon Sluiter belandde in een depressie na het overlijden van zijn grootouders én een nichtje van vier jaar oud. ''Ik stond echt aan de zijlijn, terwijl zijn situatie verslechterde'', vertelt Fatima. ''Ik probeerde van alles om hem te helpen. Moest ik hem loslaten, opvrolijken, bewust maken van de depressie of gesprekken voeren? Maar dat is het moeilijke van een depressie: alles verneukt je. Ik drong niet tot hem door".

Op aanraden van Fatima ging de tenniscoach, met wie ze nu negen jaar samen is, opnieuw hulp zoeken bij een psychiater. Raemon: ''Het eerste jaar heb ik medicijnen gebruikt. Daarna heb ik een manier gevonden om ermee om te gaan. Ik denk niet dat ik het ooit nog zo ver laat komen. Als ik terugkijk, heb ik het gevoel dat ik in die periode maar 5 procent uit het leven heb gehaald. Dat doet pijn. Om de tijd die ik vergooid heb. Voor haar, voor ons. Zeker als je ziet hoe snel het leven gaat. Fatima heeft me geleerd eerst zelf gelukkig te worden."

Fatima: ''Hij wilde er voor me zijn, maar kón het niet. Hij worstelde voortdurend. Als je van iemand houdt, voelt dat gewoon kut, maar ik heb wel geleerd wat onvoorwaardelijke liefde is. Dat is dat je een deel van jezelf inlevert. Ik heb het me afgevraagd: wil ik mezelf wegcijferen? Kan ik dat? Ja dus. Ik heb mijn eigen behoeftes opzij geschoven."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden

Reacties